Vyprážané zelerové rezne
Veľmi chutné, lacné a rýchle zeleninové jedlo.
Ingrediencie
- 800 gramov zeleru - buľva
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ podľa chuti
- 2 vajcia
- hladká múka podľa potreby
- 50 ml studeného mlieka
- strúhanka podľa potreby
- slnečnicový olej podľa potreby
Inštrukcie
-
Celer pokrájame na kolieska o hrúbke asi 5 mm, olúpeme, umyjeme, povaríme asi 7 až 8 minút v osolenej vode s citrónovou šťavou, scedíme a necháme odkvapkať z vody a vychladnúť.
-
Vychladnuté celerové kolieska obalíme v múke, v rozšľahaných vajciach s mliekom, so soľou a v strúhanke.
-
Obalené celerové rezne vysmažíme v horúcom oleji z oboch strán do peknej zlato - červenej farby, dáme odsať z prebytočného tuku na papierovú kuchynskú utierku.
-
Horúce vysmážané celerové rezne podávame so zemiakovou kašou a tatárskou omáčkou alebo so zeleným šalátom.