Špenátová nátierka
V robote si všetci pýtali recept, tak tu je
Ingrediencie
- 2 PL oleja
- 1 balíček mrazeného špenátu
- 2 cibule
- 3 - 4 strúčky cesnaku
- soľ
- 2 - 3 PL detskej krupice
- 4 - 5 PL rastl. masla - dobrá je RAMA PERLA nie je dobrá, "zvodavie sa",
- 1/2 t églika bieleho jogurtu
Inštrukcie
-
Jednu cibuľu nadrobno nakrájame a necháme zasklovieť na oleji, podlejeme 1 dcl vody, pridáme špenát (lepšie je rozmrazený, ale môžeme ho aj postupne rozmraziť na panvici),
-
pridáme rozotretý cesnak a soľ.
-
Krátko povaríme, pridáme krupicu a za stáleho miešania povaríme na hustú kašu. Krupica zväčší objem a nátierku zjemní.
-
Varič vypneme. Do hotovej zmesi primiešame druhú nadrobno nakrájanú cibuľu, rastlinné maslo a jogurt.
-
Hotová nátierka sa môže vyšľahať (ale dobrá je aj nevyšľahaná) a nechá sa vychladnúť.
Poznámky k receptu
Natretý chlieb sa môže zdobiť kolieskami póru. Dobrú chuť!