Špenátová nátierka
V robote si všetci pýtali recept, tak tu je
Ingrediencie
  • 2 PL oleja
  • 1 balíček mrazeného špenátu
  • 2 cibule
  • 3 - 4 strúčky cesnaku
  • soľ
  • 2 - 3 PL detskej krupice
  • 4 - 5 PL rastl. masla - dobrá je RAMA PERLA nie je dobrá, "zvodavie sa",
  • 1/2 t églika bieleho jogurtu
Inštrukcie
  1. Jednu cibuľu nadrobno nakrájame a necháme zasklovieť na oleji, podlejeme 1 dcl vody, pridáme špenát (lepšie je rozmrazený, ale môžeme ho aj postupne rozmraziť na panvici),
  2. pridáme rozotretý cesnak a soľ.
  3. Krátko povaríme, pridáme krupicu a za stáleho miešania povaríme na hustú kašu. Krupica zväčší objem a nátierku zjemní.
  4. Varič vypneme. Do hotovej zmesi primiešame druhú nadrobno nakrájanú cibuľu, rastlinné maslo a jogurt.
  5. Hotová nátierka sa môže vyšľahať (ale dobrá je aj nevyšľahaná) a nechá sa vychladnúť.
Poznámky k receptu

Natretý chlieb sa môže zdobiť kolieskami póru. Dobrú chuť!