Vajíčková pomazánka
Luxusná lahôdková vajíčková nátierka, velmi sa hodí na jednohubky a k tomu dobré víno
Ingrediencie
- 4 vajcia uvarené natvrdo
- 100 g syrokrému v črievku Karička, alebo Bambino
- 150-200 g rozotierateľného masla môže byť aj Rama
- cca 50g tatarskej omáčky
- vňať z jarnej cibuľky ak máme. Ak nie, tak obyčajná cibuľa
- soľ
Inštrukcie
-
Uvarené očistené vajcia nastrúhame do misky, pridáme syrokrém, maslo, tatarku najemno nasekanú vňať z jarnej cibuľky a dôkladne, ale jemne pomiešame.
-
Môžeme dosoliť, lebo na prvý pokus bude zrejme menej slaná (ja napríklad nesolím).
-
Po osolení a zamiešaní treba trošku počkať, lebo soľ sa v nátierke rozpustí neskôr, ako v polievke, alebo v tekutine a tak nám chuť "dôjde" asi 3-4 minuty po osolení. Preto bacha - NEPRESOLIŤ.