Vajíčková pomazánka
Luxusná lahôdková vajíčková nátierka, velmi sa hodí na jednohubky a k tomu dobré víno
Ingrediencie
  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 100 g syrokrému v črievku Karička, alebo Bambino
  • 150-200 g rozotierateľného masla môže byť aj Rama
  • cca 50g tatarskej omáčky
  • vňať z jarnej cibuľky ak máme. Ak nie, tak obyčajná cibuľa
  • soľ
Inštrukcie
  1. Uvarené očistené vajcia nastrúhame do misky, pridáme syrokrém, maslo, tatarku najemno nasekanú vňať z jarnej cibuľky a dôkladne, ale jemne pomiešame.
  2. Môžeme dosoliť, lebo na prvý pokus bude zrejme menej slaná (ja napríklad nesolím).
  3. Po osolení a zamiešaní treba trošku počkať, lebo soľ sa v nátierke rozpustí neskôr, ako v polievke, alebo v tekutine a tak nám chuť "dôjde" asi 3-4 minuty po osolení. Preto bacha - NEPRESOLIŤ.