Vajíčková nátierka
Lahodná jemná a krémová vajíčková nátierka
Ingrediencie
  • 100 g syr v črievku alebo mäkké trojuholníky
  • 150 g masla Rama alebo odmäknuté "normálne" maslo
  • 1 stredná cibuľa
  • 4 vajíčka
  • plnotučná horčica
  • soľ
Inštrukcie
  1. Dáme variť vajíčka natvrdo.
  2. Kým sa uvaria, nakrájame cibuľku na drobno a poriadne vymiešame maslo, syr a horčicu skoro až do peny (môžeme použiť aj ručný mixér).
  3. Uvarené vajíčka ošúpeme a oddelíme žĺtky od bielkov.
  4. Žĺtky priložíme k pene a ešte poriadne premiešame.
  5. Pridáme cibuľku a zľahka premiešame.
  6. Nakoniec pridáme bielka, ktoré strúhame cez mriežku na zemiaky (zemiakový šalát) a veľmi zľahka ich primiešame, aby sa nám nepomačkali a ostali krásne veľké kúsky. Podľa chuti dosolíme.
  7. Podávame s chlebíkom, rožkami, bagetami, ako obľúbené jednohubky.