Vajíčková nátierka
Lahodná jemná a krémová vajíčková nátierka
Ingrediencie
- 100 g syr v črievku alebo mäkké trojuholníky
- 150 g masla Rama alebo odmäknuté "normálne" maslo
- 1 stredná cibuľa
- 4 vajíčka
- plnotučná horčica
- soľ
Inštrukcie
-
Dáme variť vajíčka natvrdo.
-
Kým sa uvaria, nakrájame cibuľku na drobno a poriadne vymiešame maslo, syr a horčicu skoro až do peny (môžeme použiť aj ručný mixér).
-
Uvarené vajíčka ošúpeme a oddelíme žĺtky od bielkov.
-
Žĺtky priložíme k pene a ešte poriadne premiešame.
-
Pridáme cibuľku a zľahka premiešame.
-
Nakoniec pridáme bielka, ktoré strúhame cez mriežku na zemiaky (zemiakový šalát) a veľmi zľahka ich primiešame, aby sa nám nepomačkali a ostali krásne veľké kúsky. Podľa chuti dosolíme.
-
Podávame s chlebíkom, rožkami, bagetami, ako obľúbené jednohubky.