Paštéka z kuracích pečienok
Ingrediencie
  • 1 balenie 500 g kuracích pečienok
  • 1-2 cibule
  • cesnak podľa chuti
  • soľ
  • čierne korenie
  • buď majoránku tymián alebo oregano
  • 1 smotanu na varenie
Inštrukcie
  1. Pečienky očistím, dám kačaciu masť, keď nemám tak maslo, na rozpustenú masť pridám cesnak, cibuľu, kuracie pečienky nakrájané a očistené, zarestujem, pridám polovicu smotany na varenie, vydusím, pridám zvyšok smotany a nechám dojsť, aby boli pečienky mäkké, pridám soľ, korenie.
  2. Pečienky odstavím, nechám trochu vychladnúť dám do mixéra, rozmixujem.
  3. Formu na srnči chrbát alebo aj nejakú šikovnú misku vyložím alobalom alebo fóliou, vylejem pašteku rozmixovanú, nechám vychladnúť a dám stuhnúť.
  4. Tu zvyknem použiť aj na vystlanie formy slaninu anglickú, a dovnútra aj sušene brusnice len tak primiešať.
  5. Ja zvyknem pašteku pripravovať večer. Chuťovo je vynikajúca.
  6. Dobrú chuť.