Paštéka z kuracích pečienok
Ingrediencie
- 1 balenie 500 g kuracích pečienok
- 1-2 cibule
- cesnak podľa chuti
- soľ
- čierne korenie
- buď majoránku tymián alebo oregano
- 1 smotanu na varenie
Inštrukcie
-
Pečienky očistím, dám kačaciu masť, keď nemám tak maslo, na rozpustenú masť pridám cesnak, cibuľu, kuracie pečienky nakrájané a očistené, zarestujem, pridám polovicu smotany na varenie, vydusím, pridám zvyšok smotany a nechám dojsť, aby boli pečienky mäkké, pridám soľ, korenie.
-
Pečienky odstavím, nechám trochu vychladnúť dám do mixéra, rozmixujem.
-
Formu na srnči chrbát alebo aj nejakú šikovnú misku vyložím alobalom alebo fóliou, vylejem pašteku rozmixovanú, nechám vychladnúť a dám stuhnúť.
-
Tu zvyknem použiť aj na vystlanie formy slaninu anglickú, a dovnútra aj sušene brusnice len tak primiešať.
-
Ja zvyknem pašteku pripravovať večer. Chuťovo je vynikajúca.
-
Dobrú chuť.