Ľahký zemiakový šalát so zeleninou
Zepter -Varenie na pare je skvelá metóda. Pri príprave jedla uchováte maximum živín a čerstvej chuti použitých prísad!
Ingrediencie
- 800 dkg olúpaných surových zemiakov
- 25 dkg mrkvy
- 15 dkg zeler
- 1 cibuľa koreníe soľ
- 3 lyžice majonézy
- 2 lyžice jogurtu
- 1 Lučina
- 2 varené vajcia
- 1 nastrúhané jablko
- 2 kyslé uhorky
- francúzska Horčica
Inštrukcie
-
Umyté zemiaky, mrkvu zeler olúpte, vyperieme vo vode ,nakrájame na drobné kocky.
-
Zeleninu, zemiaky aj umyté vajcia vložíme do nádoby Zepter s dierovaným dnom Varíme v pare cca 15 minút. (Tip:.! Varenie v pare je najzdravší spôsob varením pokrmov, zelenina si zachová viac arómu, živíny súčasne dobre vyzera a takisto ušetríte energiu - Všetko sa VARI nad sebou na jednej platnicke vo varnom stĺpci od společnosti Zepter)
-
Potom zemiaky zeleninu necháme vychladnutí , popr. ich mozem prepláchnuť studenou vodou.
-
Príprava majonézy:
-
do misy dáme majonézu, jogurt, lúčinu, horčicu, korenie- rozmiešame.
-
Pridáme vychladnutú zeleninu so zemiakmi, na drobné kocky nakrájané vajcia, uhorky, cibuľu, nastrúhané jablko.
-
Opatrne premiešame. Ak je potrebné, trochu osolíme.