Pikantný mexický šalát
Mexiko na tanieri, pikantná variácia.
Ingrediencie
  • 500 g paradajok alebo petržlenovej vňate, 1 väčšiu alebo 2 menšie červené cibule, 2 lyžice oleja, 3 strúčiky cesnaku, šťavu z 2 citrónov, 3 čili papričky, 3 lyžice posekaného koriandra, 1 lyžicu čerstvého oregana, 2 lyžice medu, trochu mletej rasce, soľ
Inštrukcie
  1. Na horúci olej dáme na malú chvíľku posekaný cesnak, pokrájanú cibuľu a čili papričku,premiešame a ihneď odtiahneme. Necháme spolu odstáť, aby sa vylúhovala šťava, potom pridáme med, citrónovú šťavu, soľ, mletú rascu, posekané bylinky a premiešame s pokrájanými paradajkami. Podľa potreby ešte dochutíme a odložíme do chladničky aspoň na 2 hodiny, aby šalát dozrel do pikantnej chuti.