Pestrý fazuľový šalát
Pôstny(vegetariánsky)obed či večera
Ingrediencie
- 200 g suchej bielej fazule 4 jarné cibuľky, 1 žltá paprika, 1 červená feferónka, 1 strúčik cesnaku, 1/2 viazanička bazalky, 1 viazanička petržlenovej vňate, 2 konzervy tuniaka, 3 sardelové rezy, 5 polievkových lyžic olivového oleja, 3 polievkové lyžice citrónovej šťavy, 2 polievkové lyžice pomarančovej šťavy, soľ, mleté čierne korenie, 80g čiernych olív bez kôstky
Inštrukcie
-
Fazuľu zalejeme vodou a necháme 8hodín namočenú.
-
Potom ju scedíme, dáme do hrnca a zalejeme čerstvou vodou.
-
Varíme asi hodinu domäkka.
-
Jarnú cibuľku šikmo pokrájame na tenké kolieska, papriku na kocky a očistenú feferónku na rezančeky.
-
Sardely osušíme a pokrájame nadrobno.
-
V miske zmiešame olivový olej, posekané sardely, citrónovú a pomarančovú šťavu.
-
Nakoniec pridáme feferónku a prelisovaný strúčik cesnaku.
-
Marinádu ochutíme soľou a mletým čiernym korením.
-
Fazuľu zlejeme do sita a necháme odkvapkať.
-
Potom ju zmiešame s marinádou a necháme chvíľku odležať.
-
Na záver pridáme cibuľu, papriky, bylinky, olivy a odkvapkané kúsky tuniaka.