Baklažánová nátierka
Baklažán, výdatný zdroj provitamínu A, vitamínov skupiny B a draslíka
Ingrediencie
  • 1 väčší baklažán 2 paradajky, 4 strúčiky cesnaku, 1 lyžica olivového oleja, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ, mleté čierne korenie
Inštrukcie
  1. Baklažán očistíme, umyjeme a pozdĺžne rozrežeme na polovicu.
  2. Položíme do pekáča dužinou dolu, pokvapkáme olejom a pečieme vo vyhriatej rúre na 190stupňoch asi 15 minút.
  3. Potom pridáme celé paradajky a na hrubšie plátky nakrájaný cesnak.
  4. Pečieme ešte 5 až 10 minút.
  5. Mierne vychladený baklažán i paradajky olúpeme, nakrájame na väčšie kúsky a spolu s opečeným cesnakom rozmixujeme a posekáme úplne nadrobno.
  6. Osolíme, okoreníme a dochutíme posekanou petržlenovou vňaťou.
  7. Podávame na opečenej hrianke alebo na bagete.