Tvarohová nátierka so zelerom a horčicou
Tvaroh, pochutina, nielen do zákuskov, či sladkých dobrôt, ale je vhodný aj k príprave nátierok
Ingrediencie
  • 250 g mäkkého tvarohu 50g rastlinného masla, 2 lyžice bieleho jogurtu, 3 lyžice ochutenej majonézy, 2 lyžice horčice, 80g zeleru, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžička práškového cukru, soľ, 1 lyžička nadrobno posekanej zelenej petržlenovej vňate, 1 lyžička nadrobno posekanej čerstvej pažítky, 2 vajcia uvarené natvrdo
Inštrukcie
  1. V miske na prípravu nátierky dohladka vymiešame rozotretý mäkký tvaroh s rastlinným maslom, bielym jogurtom, ochutenou majonézou a horčicou.
  2. Potom pridáme jemne nastrúhaný očistený zeler premiešaný s citrónovu šťavou, práškový cukor, soľ, podľa vlastnej chuti, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a čerstvú pažítku.
  3. Všetko spolu dôkladne vymiešame.
  4. Odložíme na chladné miesto alebo do chladničky schladiť.
  5. Pred servírovaním premiešame a natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič.
  6. Podávame ozdobené kolieskami vajec uvarených natvrdo.