Tzatziky
Mnoho ľudí to nepozná, avšak stačí raz vyskúšať a väčšina to uprednostní pred tatarkou. Minimálne už len preto, lebo je to stráviteľnejšie a zdravšie.
Ingrediencie
  • 5-6 veľké šalátových uhoriek alebo ekvivalent množstva poľných
  • 1 x biely jogurt napr Aktívia 140g
  • 2 x biely jogurt SLADKÝ napr Aktívia 140g
  • 1 x kyslá smotana okolo 180g
  • 2 x Kotányi Tzatziky
  • trošku soli
Inštrukcie
  1. Uhorky očistíme od kožky, nastrúhame najemno a trošku osolíme, aby pustili šťavu.
  2. Po 10 minútach šťavu vyžmýkame (tú nebudeme potrebovať) a pridáme jogurty a korenie tzatziky.
  3. Môžete použiť aj iné, ako Kotányi (na obrázku), ale mne najviac chutí práve Kotányi.
  4. Výborne sa hodí k pečenému, alebo grilovanému mäsu, k pečeným zemiakom, k čipsom, nachos, na tousty alebo len tak na chleba.
  5. Možno Vás to bude lákať robiť častejšie, ale odolajte tomu, lebo sa toho môžete objesť.
  6. Je to totiž tak nenormálne dobré, že sa len ťažko prestáva.