
Tzatziky
Mnoho ľudí to nepozná, avšak stačí raz vyskúšať a väčšina to uprednostní pred tatarkou. Minimálne už len preto, lebo je to stráviteľnejšie a zdravšie.
Ingrediencie
- 5-6 veľké šalátových uhoriek alebo ekvivalent množstva poľných
- 1 x biely jogurt napr Aktívia 140g
- 2 x biely jogurt SLADKÝ napr Aktívia 140g
- 1 x kyslá smotana okolo 180g
- 2 x Kotányi Tzatziky
- trošku soli
Inštrukcie
-
Uhorky očistíme od kožky, nastrúhame najemno a trošku osolíme, aby pustili šťavu.
-
Po 10 minútach šťavu vyžmýkame (tú nebudeme potrebovať) a pridáme jogurty a korenie tzatziky.
-
Môžete použiť aj iné, ako Kotányi (na obrázku), ale mne najviac chutí práve Kotányi.
-
Výborne sa hodí k pečenému, alebo grilovanému mäsu, k pečeným zemiakom, k čipsom, nachos, na tousty alebo len tak na chleba.
-
Možno Vás to bude lákať robiť častejšie, ale odolajte tomu, lebo sa toho môžete objesť.
-
Je to totiž tak nenormálne dobré, že sa len ťažko prestáva.