Pečeňová paštéta so syrom
Pečeňová paštéta vylepšená syrom a majonézou
Ingrediencie
- 300 g kuracej pečene
- 50 g najemno nastrúhaného tvrdého syra
- 2 lyžice ochutenej majonézy
- 1 cibuľa
- 2 PL olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 ČL korenie na mleté mäso
- 2 plátky želatíny
- 1 dl smotana na varenie
- 1-2 PL sušené brusnice nemusia byť
Inštrukcie
-
Umytú kuraciu pečeň nakrájame úplne na drobno.
-
Cibuľu pokrájanú na kúsky speníme na oleji.
-
Pridáme kuraciu pečeň a opečieme do mäkka.
-
Osolíme, okoreníme a do ešte mierne teplej masy vmiešame strúhaný syr.
-
Po vychladnutí ochutíme majonézou a pridáme želatínu rozpustenú v smotane.
-
Na záver môžeme pridať brusnice. Masu premiešame, dáme do menšej formy vyloženej potravinárskou fóliou a odložíme do chladničky stuhnúť.
-
Po stuhnutí vyklopíme a fóliu odstránime. Podávame s chlebom.