
Cestovinový šalát
Nemusíte mať mäso, aby ste sa dobre najedli. Tento šalát uspokojí žalúdok a aj oči sa napasú.
Ingrediencie
- 1 bal. cestoviny vrtule
- 1 uhorka
- 3-4 paradajky
- 1 cibuľa
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 200 ml kyslá smotana
- soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
- bazalka oregáno
- olivový olej
Inštrukcie
-
Toto je recept na šalát na studeno. Je vhodný ako samostatné jedlo a hodí sa aj ako príloha k pečenému mäsu.
-
Cestoviny dáme variť do vriacej posolenej vody, scedíme, nepreplachujeme studenou vodou, cestoviny častejšie premiešavame aby rýchlejšie vychladli a nezlepili sa. môžeme pridať za lyžicu oleja.
-
Zeleninu nakrájame na stredne veľké kocky, cibuľu nasekáme na drobnejšie a cesnak pretlačíme, osolíme, okoreníme a pridáme nasekané bylinky a olivový olej. Zeleninu môžeme použiť rôznu podľa sezóny
-
Zeleninu zmiešame s cestovinou a s kyslou smotanou, ochutnáme a ak treba dochutíme, necháme chvíľu postáť nech sa chute prepoja...