Cous cous šalát
Jedna z najstraších cestovín, pochádzajúca z Afriky. Neskutočne dobrá.
Ingrediencie
- Poznáte cestovinu cous-cous ? Vlastne samotná cestovina tie drobné guličky, sa volajú „ Tabouleh“. Je veľmi rýchlo uvarená – stačí ak ju zalejete primeraným množstvom vriacej vody, ktoré cestovina absorbuje.
- 300 g couscous/tabouleh – uvarený a vychladnutý
- Zväzok nasekanej petržlenovej vňaťky
- 6-7 l ístkov mäty tiež nasekaných
- 4 väčšie paradajky a ½ uhorky nakrájané na malé kocky
- 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
- Čierne olivy môžu a nemusia byť
- Vinegrette viď. ochucovadlá
- Poznámka admina:
- cous-cous sa zalieva vriacou vodou v pomere 1:1 1 diel cous-cous a takmer dva diely vody, 7
Inštrukcie
-
Všetky suroviny premiešame a zalejeme vinegrettom, môžeme ešte pokvapkať pár kvapkami citrónu.