Cous cous šalát
Jedna z najstraších cestovín, pochádzajúca z Afriky. Neskutočne dobrá.
Ingrediencie
  • Poznáte cestovinu cous-cous ? Vlastne samotná cestovina tie drobné guličky, sa volajú „ Tabouleh“. Je veľmi rýchlo uvarená – stačí ak ju zalejete primeraným množstvom vriacej vody, ktoré cestovina absorbuje.
  • 300 g couscous/tabouleh – uvarený a vychladnutý
  • Zväzok nasekanej petržlenovej vňaťky
  • 6-7 l ístkov mäty tiež nasekaných
  • 4 väčšie paradajky a ½ uhorky nakrájané na malé kocky
  • 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno
  • Čierne olivy môžu a nemusia byť
  • Vinegrette viď. ochucovadlá
  • Poznámka admina:
  • cous-cous sa zalieva vriacou vodou v pomere 1:1 1 diel cous-cous a takmer dva diely vody, 7
Inštrukcie
  1. Všetky suroviny premiešame a zalejeme vinegrettom, môžeme ešte pokvapkať pár kvapkami citrónu.