
Zemiakový šalát so smotanou
Vyskúšajte netradičný zemiakový šalát
Ingrediencie
- 1 kg zemiakov
- 2 veľké cibule
- soľ
- 200 ml šľahačková smotana
- 250 ml pochúťková kyslá smotana
- 2 ČL horčica
- mleté čierne korenie
- mletá paprika
- koreniny podľa chute
Inštrukcie
-
Zemiaky uvaríme, necháme vychladnúť, ošúpeme a pokrájame na polkolieska.
-
Cibuľu nakrájame na kolieska.
-
Smotany zmiešame a a necháme v chlade asi 2 hodiny odstáť (šľahačková smotana stuhne), potom ochutíme horčicou a koreninami.
-
Do jenskej misy vrstvíme: najprv smotana, potom cibuľa, zemiaky - posolíme, smotana, cibuľa, zemiaky - poslednú vrstvu zalejeme zvyškom smotany.
-
Prikryjeme a dáme na aspon 2 hodiny do chladu. Podávame k mäsu.