Šalát ŠANI
Zelenina, ovocie, mäso, cibuľka. Nie je to najlacnejší šalát, ale od prívlastku "najlepší šalát" rozhodne nemá ďaleko - v chladničke nevydrží
Ingrediencie
  • 600 g kuracie prsia
  • 5 ks veľká mrkva
  • 2 menšie alebo jednu veľkú cibule červené
  • 2 malé konzervy lúpaných mandariniek v mierne sladkom náleve
  • 1 biely smotanový jogurt 200ml
  • cca 250ml majonézy
  • 1 konzerva kukurice Bonduelle, alebo Lidl je OK
  • 1 pl sójovej omáčky čím lepšia, tým lepšia
Inštrukcie
  1. Mrkvu očistíme a nakrájame na kolieska, mäso na pásiky tak 1 cm hrubé.
  2. Do hrnca dáme variť vodu. Pridáme 1 čl soli.
  3. Keď voda zovrie, hodíme tam mrkvu a mäso a varíme tak 25-30 minút (aby sa mrkva nerozvarila a mäsko bolo mäkké).
  4. Medzitým si nakrájame cibuľku na jemno, trošku osolíme a necháme „vyprchať“.
  5. Keď sa nám mäsko a mrkva uvaria, necháme vychladnúť. Mäsko nakrájame na menšie "šalátoidné" kúsky, pokvapkáme sójovou omáčkou a necháme pár minút postáť.
  6. Mrkvu pretlačíme cez mriežku, čo ňou pučíme zemiaky na šalát.
  7. Dáme spolu do jednej misky. Pridáme kukuricu (bez šťavy), cibuľku, olúpané mandarinky (bez šťavy), majonézu, jogurt a poriadne zamiešame vidličkou, aby sa mandarínky "rozbili" na slzičky.
  8. Dáme zachladiť do chladničky s aktivovaným nástražným systémom. A podávame s opraženou chrumkavou žemličkou, alebo nakrájanou opraženou bagetou.
Poznámky k receptu

Trvanlivosť to má krátku, ešte nikto to nedokázal po ochutnaní vložiť naspäť do chladničky. Chuck Norris sa o to dva krát pokúsil a raz sa mu to skoro podarilo, ale po opätovnom vložení do chladničky to okamžite zase vybral, takže to sa neráta 🙂