
Klobáskovo syrová nátierka plnená v kápii
Paprikové kolieska plené fajnou nátierkou sa priam pýtajú na chlebík, alebo bagetku
Ingrediencie
- Krásne tvarované kápie vyhovujúce norme EU
- Náplň:
- 50 % hmoty Tvorí maslo
- 10 % hmoty tvorí syrokrém
- 10 % hmoty tvorí výrazný zrejúci syr napr: niva
- 10 % hmoty tvorí slanší syr napr FETA
- 10 % hmoty tvorí nakrájaná domáca údená klobáska
Inštrukcie
-
Maslo necháme zmäknúť pri izbovej teplote - nie, nedávame ho roztopiť do mikrovlnky.
-
Pridáme všetky ostatné suroviny a dobre zamiešame.
-
Ak chceme trošku farebnejšie, môžeme pridať nadrobno nakrájanú kápiu (trošku), nejakú rukolu, alebo bazalku (ale to nie je nutné) .
-
Z papriky odkrojíme časť so stopkou, odstránime jaderník a naplníme syrovo klobáskovou zmesou. a necháme stuhnúť v chladničke. Krájame až po stuhnutí.
Poznámky k receptu
DOBRÁ RADA: Na túto nátierku musíme použiť dobré staré tvrdé maslo. Čím je tvrdšie na "opáčenie", tým je lepšie. Maslo nám totiž zabezpečí, že sa bude dať zmes pekne krájať.