Vajíčková nátierka s majonézou a s kyslou smotanou
Táto chutná vajíčková nátierka sa u nás vždy rýchlo minie
Ingrediencie
- 10 vajec uvarených na tvrdo
- 4 kusy jarných cibuliek aj s vňaťou
- 3 polievkové lyžice čerstvej domácej majonézy
- 50 gramov hustej kyslej smotany
- 1 lyžička plnotučnej horčice
- soľ podľa chuti
- čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
Inštrukcie
-
Vajcia uvaríme na tvrdo, vychladíme a olúpeme. Jarnú cibuľku aj s vňaťou pokrájame na kolieska.
-
Do misy dáme majonézu, uvarené žĺtky z vajíčok na tvrdo, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, pridáme plnotučnú horčicu a spolu dobre vymiešame.
-
Primiešame kyslú smotanu.
-
K zmesi pridáme vaječné bielky, ktoré sme pokrájali na malé kocky a pridáme pokrájanú jarnú cibuľku na kolieska, ešte raz spolu premiešame.
-
Hotovú nátierku natierame na krajce čerstvého dobrého domáceho chleba alebo čerstvého domáceho pečiva.
-
Servírujeme posypané pokrájanou zelenou vňaťou jarnej cibuľky.
-
Nátierka je výborná na raňajky, vhodná na desiatu deťom i ako pohostenie pre návštevy, možno ju použiť ako náplň do rôznej zeleniny.