Kapustnica po opiáši
Niečo dobré pre rýchle prebranie sa
Ingrediencie
  • 2 l vývaru z údeného mäsa
  • 4 nožičky pikantnej klobásky
  • 2 zemiaky
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 kg kvasenej kapusty
  • 2 hrste sušených hríbov
  • bravčová masť
  • bobkový list
  • mletá paprika
  • 1 citrón
  • soľ mleté čierne korenie, smotana
Inštrukcie
  1. Cibuľu nakrájame a dáme na roztopenú bravčovú masť.
  2. Keď je cibuľa upražená, pridáme na koliečka nakrájanú pikantnú klobásku a mletú papriku sladkú.
  3. Nato vylejeme vývar z údeného mäsa a vodu z kapusty.
  4. Povaríme a pridáme sušené hríby spolu i s vodou, kde boli namočené a bobkový list.
  5. Osolíme a okoreníme.
  6. Zahustíme najemno struhaným zemiakom a povaríme.
  7. Nakoniec dáme posekanú kyslú kapustu a necháme iba prevariť - NIE variť.
  8. Podávame na tanieri zo smotanou a šťavou z citróna.
  9. Dobrú chuť.
  10. Tento recept vyskúšali i gazdinky z Kvízmajstra a bol som pochválený