Kapustnica po opiáši
Niečo dobré pre rýchle prebranie sa
Ingrediencie
- 2 l vývaru z údeného mäsa
- 4 nožičky pikantnej klobásky
- 2 zemiaky
- 1 veľká cibuľa
- 1 kg kvasenej kapusty
- 2 hrste sušených hríbov
- bravčová masť
- bobkový list
- mletá paprika
- 1 citrón
- soľ mleté čierne korenie, smotana
Inštrukcie
-
Cibuľu nakrájame a dáme na roztopenú bravčovú masť.
-
Keď je cibuľa upražená, pridáme na koliečka nakrájanú pikantnú klobásku a mletú papriku sladkú.
-
Nato vylejeme vývar z údeného mäsa a vodu z kapusty.
-
Povaríme a pridáme sušené hríby spolu i s vodou, kde boli namočené a bobkový list.
-
Osolíme a okoreníme.
-
Zahustíme najemno struhaným zemiakom a povaríme.
-
Nakoniec dáme posekanú kyslú kapustu a necháme iba prevariť - NIE variť.
-
Podávame na tanieri zo smotanou a šťavou z citróna.
-
Dobrú chuť.
-
Tento recept vyskúšali i gazdinky z Kvízmajstra a bol som pochválený