Cesnaková s pórom
Cesnaková s pórom
Ingrediencie
  • 2 lyžice masla
  • 1 hlávka cesnaku /pretlačiť/
  • 1 pór nakrájať na kolieska
  • 1 smotana na varenie
  • 2-3 lyžice hladkej múky
  • 3 kocky bujóny /môže byť aj mix – zeleninový kurací, hovädzí/
  • podľa potreby soľ na dochutenie
  • chlieb alebo pečivo opečené prípadne hotové krutóny
Inštrukcie
  1. Do hrnca dáme rozpustiť maslo, pridáme pretlačenú celú hlávku cesnaku, chvíľu orestujeme, pridáme pór, premiešame, zalejeme cca 2,5 l vody.
  2. Keď začne polievka vrieť, pridáme bujóny.
  3. Po cca 5 minútach polievku zahustíme smotanou na varenie s 2-3 lyžicami hladkej múky /podľa toho či ju chcete mať hustejšiu/ a necháme ešte prevrieť.
  4. V prípade potreby ešte dochutíme soľou.
  5. Polievku podávame s opečeným pečivom alebo chlebom. Ten zvyknem pripravovať tak, že na plech si dám papier na pečenie – naň dám na kocky nakrájané kúsky pečiva alebo chleba a dáme na chvíľu do rúry zapiecť.
  6. Dobrú chuť!!