Cesnaková s pórom
Cesnaková s pórom
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 1 hlávka cesnaku /pretlačiť/
- 1 pór nakrájať na kolieska
- 1 smotana na varenie
- 2-3 lyžice hladkej múky
- 3 kocky bujóny /môže byť aj mix – zeleninový kurací, hovädzí/
- podľa potreby soľ na dochutenie
- chlieb alebo pečivo opečené prípadne hotové krutóny
Inštrukcie
-
Do hrnca dáme rozpustiť maslo, pridáme pretlačenú celú hlávku cesnaku, chvíľu orestujeme, pridáme pór, premiešame, zalejeme cca 2,5 l vody.
-
Keď začne polievka vrieť, pridáme bujóny.
-
Po cca 5 minútach polievku zahustíme smotanou na varenie s 2-3 lyžicami hladkej múky /podľa toho či ju chcete mať hustejšiu/ a necháme ešte prevrieť.
-
V prípade potreby ešte dochutíme soľou.
-
Polievku podávame s opečeným pečivom alebo chlebom. Ten zvyknem pripravovať tak, že na plech si dám papier na pečenie – naň dám na kocky nakrájané kúsky pečiva alebo chleba a dáme na chvíľu do rúry zapiecť.
-
Dobrú chuť!!