Jarná zeleninová polievka
Svieže farby jarnej zeleniny, Zeleninový vývar, polievka na dietu.
Ingrediencie
  • 3 litrový hrniec
  • 3 ks nového korenia celého
  • 5 ks čierneho korenia celé
  • 3-4 mrkvy
  • zeleninový bujón
  • 2 petržleny koreň
  • 2-3 nové zemiaky
  • 1 plátok červenej papriky
  • veľká hrsť lúpaného hrášku alebo mrazeného
  • petržlenová vňať
  • pažítka alebo jarná cibuľka
  • Na halušky:
  • 2 vajíčka
  • cca 7-8 PL hrubej múky
  • štipka soli
  • 1,5 čl soli
Inštrukcie
  1. Do 3 litrového hrnca dáme variť vodu a ešte do studenej vody dáme na kolieska nakrájanú mrkvu, celý petržlen (varený petržlen skoro nik nemá rád, ale chuť dodá veľmi dobrú. Po uvarení môžete z polievky vybrať) a osolíme.
  2. Vodu necháme zovrieť a povaríme asi 5 minút. Pridáme bujón, nakrájané nové zemiaky a varíme 10 minút.
  3. Pridáme hrášok, papriku, petržlenovú vňať. Povaríme asi 5 minút na miernom plameni a nahádžeme halušky.
  4. Pred nahádzaním halušiek môžeme vybrať petržlen a papriku (aj vňať), ktoré už odovzdali svoje chute do polievky.
  5. Polievku necháme aspoň 20-30 minút "odpočinúť", nech sa spoja chute (ak je málo slaná, môžete dosoliť).
  6. Pri servírovaní posypať čerstvou pažítkou, alebo jarnou cibuľkou. Dobrú chuť