Recept
Nadýchané krupicové knedličky – závarka do polievky
Zloženie:
Na 4 porcie – asi 12 knedličiek:
1/2 vajca
1 KL nasekaná petržlenová vňať
štipka soli (vegety)
štipka sódy bicarbony
krupica – podľa potreby
Postup:
Vajce rozšľaháme. Pridáme vňať, soľ, sódu bicarbonu. Rozmiešame. Potom pomaly prisypávame krupicu, aby sa vytvorila hustejšia kašička – nesmie byť príliš husté.
Polievku privedieme do varu. Mokka lyžičkou odkrajujeme z cesta malé knedličky a hádžeme ich do polievky. Pozor, knedličky niekoľkonásobne zväčšia svoj objem. Potom prikryjeme pokrievkou a necháme variť. Ak nebolo cesto príliš husté, stačia na uvarenie knedličky jedna-dve minúty – doporučujem jednu knedličku vybrať, prekrojiť a skontrolovať.