Rýchla zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Keď nemáme čas urobiť silný mäsový vývar, táto polievka to môže zachrániť
Ingrediencie
  • 3 ks mrkvy
  • malá konzerva hrášku
  • 2 ks slepačie bujóny
  • 2 vajíčka
  • vegeta
  • čerstvá petržlenová vňať
  • strúhaný parmezán
  • detská krupica podľa potreby
Inštrukcie
  1. Mrkvu si očistíme a nakrájame na krúžky, prisype hrášok zalejeme vodou a dáme variť.
  2. Počas varenia pridáme bujóny.
  3. Kým sa nám varí polievka rozbijeme si vajíčka do misky, pridáme petržlenovú vňať, vegetu, syr a detskú krupicu podľa potreby. Samozrejme musíme myslieť aj na to, že krupica nám zhustne, čiže nemalo by to byť veľmi husté.
  4. Keď už máme mäkkú mrkvu a hrášok pridáme do polievky krupicové halušky, ktoré pridávame pomocou lyžičky. Keď nám vyplávajú na povrch halušky sú uvarené a polievka je hotová a môžeme ju podávať.