Rýchla zeleninová polievka s krupicovými haluškami
Keď nemáme čas urobiť silný mäsový vývar, táto polievka to môže zachrániť
Ingrediencie
- 3 ks mrkvy
- malá konzerva hrášku
- 2 ks slepačie bujóny
- 2 vajíčka
- vegeta
- čerstvá petržlenová vňať
- strúhaný parmezán
- detská krupica podľa potreby
Inštrukcie
-
Mrkvu si očistíme a nakrájame na krúžky, prisype hrášok zalejeme vodou a dáme variť.
-
Počas varenia pridáme bujóny.
-
Kým sa nám varí polievka rozbijeme si vajíčka do misky, pridáme petržlenovú vňať, vegetu, syr a detskú krupicu podľa potreby. Samozrejme musíme myslieť aj na to, že krupica nám zhustne, čiže nemalo by to byť veľmi husté.
-
Keď už máme mäkkú mrkvu a hrášok pridáme do polievky krupicové halušky, ktoré pridávame pomocou lyžičky. Keď nám vyplávajú na povrch halušky sú uvarené a polievka je hotová a môžeme ju podávať.