Horčicová polievka
Horčica, príloha nielen k párkom, či do sendvičov, ale dá sa použiť aj do polievky.
Ingrediencie
  • 1,5 litra vývaru-zeleninový alebo mäsový z kocky francúzskej, 1 žemľa, 40g hladkej múky, 30 g postrúhaného syra, 60g oleja, 1 cibuľa, 1 lyžica ostrej horčice, mleté čierne korenie, soľ, zelená petržlenová vňať
Inštrukcie
  1. V hrnci rozohrejeme polovicu oleja a osmažíme na ňom nadrobno pokrájanú cibuľu.
  2. Poprášime ju múkou a priprvíme zlatistú zápražku, ktorú zalejeme vývarom, rozšľaháme a povaríme asi 15 minút.
  3. Potom pridáme horčicu a syr, osolíme, okoreníme.
  4. Podávame posypané posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, alebo inými zelenými bylinkami a s kockami alebo hranolčekmi žemle, ktorú sme opiekli na zvyšnom oleji.