5 from 2 votes
Fazuľová polievka
Nepodceňujte význam vlákniny. Aj keď je fazuľa zdrojom plynov, určite Vám pomôže pri trávení, prečistení čriev a v neposlednom rade práve vďaka vláknine je dobrou prevenciou proti rakovine hrubého čreva.
Ingrediencie
  • 250 g fazule
  • 2-3 mrkvy
  • 1 petržlen najlepšie nastrúhať
  • 1 ČL vegety najlepšia domáca - je aj na tomto portáli
  • soľ
Inštrukcie
  1. Fazuľu necháme cez noc napučať v čistej vlažnej vode.
  2. Mnoho receptov vyžaduje varenie v tej istej vode, ale my si spravme lepšiu.
  3. Ráno vodu zlejeme (zbavíme sa tak hlavnej zložky, ktorá tvorí plyny).
  4. Pridáme mrkvu, strúhaný petržlen (málokto má rád celé kúsky vareného petržlenu v polievke).
  5. Pridáme vegetu, soľ a varíme asi 1 hodinu. Po hodine pridáme zápražku a ešte chvíľku(5 minút) povaríme, nech sa chute spoja.
  6. Kto by nevedel, ako na zápražku:
  7. Na rajnici rozohrejeme olej, pridáme múku a na VEĽMI miernom plameni miešame aspoň 4-5 minút.
  8. Pridáme mletú červenú papriku a VEĽMI krátko (30 sekúnd) opražíme - pozor, pri dlhšom, alebo silnejšom pražení môže paprika zhorknúť.
  9. Zalejeme asi 150 ml studenej vody, dôkladne premiešame a vlejeme do polievky.