Fazuľová polievka
Nepodceňujte význam vlákniny. Aj keď je fazuľa zdrojom plynov, určite Vám pomôže pri trávení, prečistení čriev a v neposlednom rade práve vďaka vláknine je dobrou prevenciou proti rakovine hrubého čreva.
Ingrediencie
- 250 g fazule
- 2-3 mrkvy
- 1 petržlen najlepšie nastrúhať
- 1 ČL vegety najlepšia domáca - je aj na tomto portáli
- soľ
Inštrukcie
-
Fazuľu necháme cez noc napučať v čistej vlažnej vode.
-
Mnoho receptov vyžaduje varenie v tej istej vode, ale my si spravme lepšiu.
-
Ráno vodu zlejeme (zbavíme sa tak hlavnej zložky, ktorá tvorí plyny).
-
Pridáme mrkvu, strúhaný petržlen (málokto má rád celé kúsky vareného petržlenu v polievke).
-
Pridáme vegetu, soľ a varíme asi 1 hodinu. Po hodine pridáme zápražku a ešte chvíľku(5 minút) povaríme, nech sa chute spoja.
-
Kto by nevedel, ako na zápražku:
-
Na rajnici rozohrejeme olej, pridáme múku a na VEĽMI miernom plameni miešame aspoň 4-5 minút.
-
Pridáme mletú červenú papriku a VEĽMI krátko (30 sekúnd) opražíme - pozor, pri dlhšom, alebo silnejšom pražení môže paprika zhorknúť.
-
Zalejeme asi 150 ml studenej vody, dôkladne premiešame a vlejeme do polievky.
Vynikajuca polievocka, Dakujem za recept. My sme pouzili muku ovsenu a vysledok bol uzasny <3
Vynikajuca polievocka <3 My sme pouzili muku ovsenu a vysledok bol skvely 🙂