Korenistá hubová polievka
Najlepšie sú samozrejme huby nazbierané v lese, ale túto polievku môžeme robiť aj zo šampiňónov.
Ingrediencie
- 125 g húb
- 1 cibuľa
- 4 PL oleja
- 3 PL zemiakovej kaše v prášku alebo 1 najemno nastrúhaný zemiak
- 5 dl mäsového vývaru môže byť aj z bujónu
- soľ
- mleté čierne korenie
- mletá paprika
- 1 šálka smotany na varenie
- 1 na tvrdo uvarené vajce
- 1 PL posekaná petržlenová vňať
Inštrukcie
-
Huby očistíme a pokrájame. Cibuľu očistíme a nasekáme na drobno.
-
Opražíme ju na oleji. Pridáme huby, zalejeme vodou a podusíme.
-
Zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme, zahustíme zemiakovou kašou.
-
Privedieme k varu. Potom pridáme smotanu.
-
Vajce ošúpeme, nasekáme na drobno a spolu s vňaťou pridáme do uvarenej polievky.