Sedliacka krúpková polievka
Jačmenné krúpy sa nedávajú iba do jaterníc. Vyskúšajte túto hustú klasickú polievku.
Ingrediencie
- 1 šálka jačmenných krúpov
- 1 l vývaru výborná je voda, čo zostala po varení údeného mäsa
- 200 g údeného mäsa
- 3 mrkvy
- 1 zeler
- 1 petržlen
- 2 zemiaky
- 1 veľká cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 PL masti
- korenie
- paprika
- soľ
Inštrukcie
-
Krúpy prepláchneme a necháme aspoň hodinu namočené vo vode. Potom v tej istej vode uvaríme do polomäkka. Zeleninu očistíme a nakrájame na kolieska.
-
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno a opečieme na masti.
-
Pridáme zeleninu, krúpy aj s vodou, v ktorej sa varili, vývar, mäso, korenie, papriku a varíme, kým nie sú krúpy aj zelenina mäkké.
-
Podľa chuti dosolíme - keď sa pridávala voda z údeného, solíme veľmi opatrne, aby sme polievku nepresolili. S krajcom chleba zasýti ako kompletný obed.
Ok