
Fazuľová polievka s údeným mäsom
Fazuľová polievka vhodná na desiatu aj na obed - s chlebom zasýti tak, že už vám v žalúdku nezostane miesto na nič iné
Ingrediencie
- 250 g fazuľa
- 2 l voda
- 400 g údené bravčové mäso napr. rolka alebo aj kolienko alebo rebrá - keďže sú tam kosti, tak aj väčšie množstvo
- m ôžeme pridať aj 1-2 klobásky
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 veľká cibuľa
- 1 PL olej
- 3 mrkvy
- 1 petržlen
- 1 zemiak
- po štipke:
- mletá červená paprika sladká aj štipľavá
- majoránka
- čierne mleté korenie
- čierne korenie
- nové korenie
- soľ - až na záver podľa potreby
- kyslá smotana na dochutenie
Inštrukcie
-
Fazuľu namočíme do vlažnej vody na 6-8 hodín. Scedíme. Na panvičke opražíme na oleji na drobno nakrájanú cibuľu a nasekaný cesnak.
-
Mäso vložíme do veľkého hrnca, pridáme fazuľu, opraženú cibuľu, očistenú na koliečka nakrájanú mrkvu, petržlen a na kocky nakrájané zemiaky, koreniny a zalejeme vodou.
-
Varíme, kým nie je mäso aj fazuľa mäkké. Na záver dosolíme podľa chuti - údené mäso je dosť slané, preto niekedy netreba soliť vôbec.
-
Mäso vyberieme, odstránime kosti a kožu, pokrájame na kúsky a vrátime naspäť do polievky.
-
Pri podávaní môžeme dochutiť PL kyslej smotany.