
Jarná zeleninová polievka
Najlepšia zeleninová polievka je určite z čerstvej jarnej zeleninky.
Ingrediencie
- 1 menší karfiol
- 2-3 mrkvy
- 1-2 petržleny tie sa z polievky vyberú
- 1-2 hrste hrášku
- petržlenová vňať pôjde von
- 1/2 papriky zelená, alebo červená - pôjde von
- 1 stredne veľká cibuľa tiež pjde von
- 2 čl soli
- 1 PL oleja
Inštrukcie
-
Na troške oleja opražíme na kolieska nakrájanú mrkvu.
-
Osolíme, pridáme celý očistený koreň petržlenu, očistenú cibuľu a podlejeme cca 2 litrami vody (studenej).
-
Privedieme do varu a pomalinky Varíme asi 10 minút.
-
Ak chcete, môžete podliať aj vriacou vodou, vtedy bude mať mrkva výraznejšiu chuť a polievka bude možno o 2% slabšia, lebo chuť z mrkvy nepôjde do vody, ale ostane v mrkve.
-
Po 10 minútach varenia pridáme karfiol a ZASE POMALY varíme zhruba 8 minút.
-
Pridáme hrášok, petržlenovú vňať a papriku (bez jaderníka).
-
Varíme ešte 4-5 minút (ANO ZASE POMALY). Ak budeme variť rýchlo=silno, rozvaríme zeleninu, polievka nebude krásna číra - čistá, ale mútna a nebude taká estetická.
-
HOTOVO. Opatrne vyberieme petržlen, papriku, cibuľu a petržlenovú vňať. Kto ju má rád, môže ju skonzumovať, ale 63,74% jedákov nemá rado varenú cibuľu, 78,12% ľudí nemá rado varený petržlen a tie ostatné veci ešte viac.
-
Prajem dobrú chuť 🙂