Hokkaido krémová polievka
Aj z tekvice sa dá spraviť fantastická polievka
Ingrediencie
  • 1 ks tekvice hokkaido najlepšie okolo 1kg aj recept je uvádzaný na 1kg tekvice
  • 150 g mrkvy
  • 250 g zemiakov
  • 60 g cibule
  • 2 ks zeleninového bujónu
  • 200 ml smotany na šľahanie 33%
  • 1400 ml vody
Inštrukcie
  1. Tekvicu si prekrojíme na polovicu, vydlabeme lyžičkou dužinu,a tekvicu ošúpeme, najlepšie sa šúpe škrabkou v tvare ypsilonu, niekto ju nešúpe, ale ja som to skúšala už aj so šupou ale dosť som ju tam cítila a nemala takú dobrú chuť ako bez šupy, tekvicu nakrájame na menšie kúsky, dáme do hrnca, ošúpeme mrkvu, a zemiaky, pridáme do hrnca ku tekvici, cibuľu môžeme dať aj celú, len očistenú, všetko zalejeme vodou,pridáme 2 bujóny,všetko spolu privedieme do varu a varíme 40minút.
  2. Potom to vy mixujeme ponorným mixérom. Pridáme sladkú smotanu a povaríme ešte asi 1 minútu.
  3. Servírujeme so šľahačkou v spreji a tekvicovými jadierkami.