Rascová polievka
Rascová polievka je nielen výbornou polievkou, ale slúži aj pri problémoch so žalúdočnou kyselinou
Ingrediencie
- 1 PL masti oleja
- 1 PL hladkej múky
- štipka mletej papriky
- 2 ČL rasca
- 1 menšia na kocky pokrájaná cibuľa
- soľ
- voda
- opečený na kocky nakrájaný chlieb
- alebo jedno vajce
Inštrukcie
-
Z masti a múky pripravíme bledú zásmažku.
-
Pridáme papriku, cibuľu, zalejeme 2 dl studenej vody a dobre rozmiešame, aby sa netvorili hrudky.
-
Dolejeme vodou, pridáme rascu a varíme asi 15 minút. Podľa chuti dosolíme a podávame s opečeným chlebom.
-
Prípadne môžeme do polievky rozmiešať jedno surové vajce - rozbijeme do hrnčeka, rozšľaháme vidličkou a postupne lejeme do polievky, kde ho ešte premiešame vidličkou.