Paradajkové Gazpacho
V teplých letných dňoch osvieži lepšie, ako zmrzlina, alebo nanuk.
Ingrediencie
- 1 kg rajčín bezpodmienečne odtrhnutých až po uzretí
- 1 šalátová uhorka tak 250gramová
- 1 väčšia paprika červená je lepšia, ako zelená
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/3 čl soli
- 1 PL cukru
- 1 citrón iba jeho šťava
Inštrukcie
-
Paradajky deň vopred (alebo ešte ráno) ošúpeme.
-
Dá sa to spraviť tak, že ich na spodnej strane (oproti stonke) narežeme do kríža (stačí tak 2x2 cm) a keď ich takto budeme všetky mať narezané, zalejeme ich v hrci vriacou vodou, Vodu po 2-3 minútach zlejeme a paradajky pôjdu pekne ošúpať.
-
Takto celé ich vrátime až do obeda (alebo druhého dňa) do chladničky. Odporúčam na spodok, tam je najchladnejšie. Vlastne všetka zelenina by mala byť v chladničke.
-
Uhorku nakrájame na menšie kocky, pridáme rajčiny (aj so šťavou, ktorú pustili. 2 strúčiky cesnaku, proste všetko, čo je napísané v ingredienciách a rozmixujeme 1-2 minútky ponorným mixérom. Ihneď podávame.
-
Môžeme dekorovať bazalkou. a podávame takto vychladené.