Cviklová polievka
Cvikla, mimoriadne zdraviu prospešná zelenina, pretože obsahuje veľa draslíka, bielkovín, železa, horčíka, medi, zinku, fluóru, mangánu a vitamínov C, B1 a B2, je stále v našej kuchyni nedocenená. Pritom ide o veľmi chutnú, málo kalorickú a cenovo d
Ingrediencie
- Potrebujeme :
- 1 vačšiu bulvu cvikly
- 2 biele jogurty 150ml
- 4 vajcia
- 1 pol.lyžica octu
- 0,7 l vody
- petržlenovú vňať
Inštrukcie
-
Surovú cviklu ošúpeme, opláchneme a nastrúhame.
-
Potom nastrúhanú masu zalejeme cca 0,7l vody, osolíme a dáme variť.
-
Asi po cca 10-15 min., ked je cvikla mäkká, masu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme jogurty, celé surové vajce, ocot a ešte raz všetko rozmixujeme a necháme prejsť krátkym varom.
-
Súbežne s cviklou dáme variť 3 vajcia na tvrdo, ktoré potom pokrájané na štvrtky vložíme do taniera s polievkou a posypeme vňaťkou.
-
Mňam !