Šošovicový prívarok
Toto je šošovicový prívarok, ktorý je plne iný, ako sme zvyknutý pripravovať. Je jednoduchý a veľmi chutný.
Ingrediencie
- Šošovica smotana na varenie, kyslé uhorky, slanina, hladká múka, ocot, soľ, cukor
Inštrukcie
-
Šošovicu na noc namočíme.
-
Na druhý deň, vodu zlejeme, šošovicu preberieme a uvaríme v slanej vode.
-
Na panvici si pripravim nadrobno nakrajanú slaninu /oravsku, anglicku - taku dobre prerastanú/.
-
Keď je šošovica mäkká, vlejeme do nej smotanu s hladkou múkou, zahustime.
-
Pridáme trochu cukru, soli, octu. Necháme prevrieť.
-
Na záver kyslé uhorky nakrájame na malé kúsky dáme do šošovice a nakoniec primiešame slaninu z panvice.
-
Podávame s volským okom, pečenou klobásou a chlebom.