Bylinkové maslo
Bylinkové maslo - na dochutenie grilovaných aj iných pokrmov
Ingrediencie
- maslo - zmäknuté
- aromatické bylinky podľa chute najlepšie čerstvé, ale v najhoršom prípade aj sušené:
- - petržlenová vňať bazalka, tymián, majoránka, pažítka ...
- na dochutenie:
- roztlačený cesnak
- mletá paprika korenie
Inštrukcie
-
Bylinky umyjeme a nasekáme na čo najdrobnejšie. Cesnak ošúpeme a pretlačíme.
-
Zmäknuté maslo vymiešame s bylinkami, cesnakom a môžeme dochutiť paprikou alebo korením. Potom zrolujeme do alobalu, prípadne sformujeme valček alebo kocku a dáme stuhnúť.
-
Zo stuhnutého masla odkrajujeme kúsky, ktoré kladieme na hotový grilovaný pokrm.
Poznámky k receptu
Môj tip: Stuhnuté maslo nakrájať na jednotlivé porcie a tak dať do mrazničky - na teplom mäse sa roztápa pomalšie. Prípadne môžeme maslo natlačiť do formičiek a nechať takto stuhnúť - efekt je potom krajší.