
karamelovo zeleninová marináda na grilované mäso.
Fantastická prémiová marináda na rebierka, stejky, stehienka, krídelká.
Ingrediencie
- 1 kg cukru
- 1,5 litra čierneho piva
- 1 kg lúpaných paradajok v konzerve
- 0,5 litra sweet chilli sauce aj v Tescu
- Hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
- 200 g cesnaku
- 1 balíček drvenej rasce
- 2 jablká
- 2 čl soli.
Inštrukcie
-
Cukor skaramelizujeme. Pomaly pridáme pivo. Nastane búrlivá reakcia. Treba liať pomaly, cukor nestvrdne. Varíme tak 15 minút.
-
Pridáme ostatné suroviny a varíme ďalších 20 minút (NIE VIAC - ostala by veľmi hustá).
-
Rozmixujeme, môžeme precediť a necháme vychladnúť.
-
Mne osobne ale dobre padne, keď vidím aj jemnú štruktúru a preto už necedím. Ak to dáte do 2-3dl zaváraninových pohárov a vysterilizujete, vydrží Vám to aj rok (Ak nepoužijete)
-
Použitie:
-
Mäsko pečieme v rúre, alebo grilujeme BEZ MARINOVANIA - len osolené. Rebierka odporúčam dať na plech, podlejeme 0,5l vriacim vývarom (kľudne aj z bujónu - ide o dusenie).
-
Necháme ich v rúre pri teplote 120 stupňov aspoň 4 hodiny. Keď je hotové, vyberieme z rúry, pridáme teplotu na 220 stupňov - z vrchu, potrieme marinádou a vrátime do rúry na 1-2 minútky - treba sledovať, ide to veľmi rýchlo, nech to nezhorí, bola by škoda.
-
Omáčka je dobrá aj k čipsom, nachos, pečeným zemiakom, ale hlavne k pečenému a grilovanému mäsu.