karamelovo zeleninová marináda na grilované mäso.
Fantastická prémiová marináda na rebierka, stejky, stehienka, krídelká.
Ingrediencie
  • 1 kg cukru
  • 1,5 litra čierneho piva
  • 1 kg lúpaných paradajok v konzerve
  • 0,5 litra sweet chilli sauce aj v Tescu
  • Hrsť nasekanej petržlenovej vňate.
  • 200 g cesnaku
  • 1 balíček drvenej rasce
  • 2 jablká
  • 2 čl soli.
Inštrukcie
  1. Cukor skaramelizujeme. Pomaly pridáme pivo. Nastane búrlivá reakcia. Treba liať pomaly, cukor nestvrdne. Varíme tak 15 minút.
  2. Pridáme ostatné suroviny a varíme ďalších 20 minút (NIE VIAC - ostala by veľmi hustá).
  3. Rozmixujeme, môžeme precediť a necháme vychladnúť.
  4. Mne osobne ale dobre padne, keď vidím aj jemnú štruktúru a preto už necedím. Ak to dáte do 2-3dl zaváraninových pohárov a vysterilizujete, vydrží Vám to aj rok (Ak nepoužijete)
  5. Použitie:
  6. Mäsko pečieme v rúre, alebo grilujeme BEZ MARINOVANIA - len osolené. Rebierka odporúčam dať na plech, podlejeme 0,5l vriacim vývarom (kľudne aj z bujónu - ide o dusenie).
  7. Necháme ich v rúre pri teplote 120 stupňov aspoň 4 hodiny. Keď je hotové, vyberieme z rúry, pridáme teplotu na 220 stupňov - z vrchu, potrieme marinádou a vrátime do rúry na 1-2 minútky - treba sledovať, ide to veľmi rýchlo, nech to nezhorí, bola by škoda.
  8. Omáčka je dobrá aj k čipsom, nachos, pečeným zemiakom, ale hlavne k pečenému a grilovanému mäsu.