Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok - je sezóna tekvíc, tak sa dajte nalákať na výborné jedlo našich babičiek.
Ingrediencie
  • 1 tekvica – cca 1 5 kg
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 PL masti
  • mletá paprika
  • soľ
  • rasca
  • vegeta
  • kôpor – podľa chuti
  • 2 dl smotana na varenie
  • 1 zarovnaná PL hladkej múky
  • trocha cukru a ocot na dochutenie
Inštrukcie
  1. Tekvicu očistíme a nadrobno nastrúhame.
  2. Očistenú cibuľu nakrájame, speníme na masti, keď je opražená, pridáme papriku.
  3. Do toho pridáme tekvicu, dochutíme rascou, vegetou, kôprom a posolíme.
  4. Dusíme zakryté asi pol hodiny, kým tekvica nie je mäkká.
  5. V smotane dobre rozmiešame múku, aby sa netvorili hrudky.
  6. Vlejeme do tekvice a necháme ešte povariť. Na záver dochutíme octom a cukrom.
  7. Podávame s vajíčkom, duseným mäskom alebo s opečenou klobásou.