Tekvicový prívarok
Tekvicový prívarok - je sezóna tekvíc, tak sa dajte nalákať na výborné jedlo našich babičiek.
Ingrediencie
- 1 tekvica – cca 1 5 kg
- 1 veľká cibuľa
- 1 PL masti
- mletá paprika
- soľ
- rasca
- vegeta
- kôpor – podľa chuti
- 2 dl smotana na varenie
- 1 zarovnaná PL hladkej múky
- trocha cukru a ocot na dochutenie
Inštrukcie
-
Tekvicu očistíme a nadrobno nastrúhame.
-
Očistenú cibuľu nakrájame, speníme na masti, keď je opražená, pridáme papriku.
-
Do toho pridáme tekvicu, dochutíme rascou, vegetou, kôprom a posolíme.
-
Dusíme zakryté asi pol hodiny, kým tekvica nie je mäkká.
-
V smotane dobre rozmiešame múku, aby sa netvorili hrudky.
-
Vlejeme do tekvice a necháme ešte povariť. Na záver dochutíme octom a cukrom.
-
Podávame s vajíčkom, duseným mäskom alebo s opečenou klobásou.