Hroznový sirup
Vo víne je nielen pravda, ale aj zdravie a energia. 🙂
Ingrediencie
  • 400 ml hroznovej šťavy z bieleho hrozna 600 ml šťavy z modrého hrozna, 1,5kg kryštálového cukru, 15g kyseliny citrónovej
Inštrukcie
  1. Hrozno umyjeme,oberieme zo stopiek, vylisujeme z neho šťavu a necháme postáť, aby sa usadil kal.
  2. Čistú šťavu precedíme a rýchlo zohrejeme.
  3. Po častiach do nej pridávame cukor a stále miešame.
  4. Keď sa cukor roztopí, pridáme kyselinu citrónovú.
  5. Penu tvoriacu sa na povrchu odoberáme.
  6. Sirup necháme znova prejsť varom a hneď odstavíme.
Poznámky k receptu

Nalejeme do čistých fliaš a dobre uzatvoríme. Odložíme na tmavé chladné a suché miesto.