
Pudingáč
Pudingáč, puding
Ingrediencie
- 90 dkg hladkej múky
- 2 štipky soli
- 6 lyžíc oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1 kocka droždia
- 3 lyžice cukru
- mlieko podľa potreby asi ½ l
- 2 bielka
- Plnka:
- ½ l mlieka
- 25 dkg cukru
- 2 čokoládové pudingy
- 2 lyžice kakaa
- 1 smetol
Inštrukcie
-
Vyšľaháme dve bielka osobitne, ostatné prísady vymiešať spolu a pridať bielka. Necháme vykysnúť.
-
Plnka: Uvaríme puding. Po uvarení pridáme do pudingu smetol.
-
Po vychladnutí robíme 6 „bochníkov“, ktoré rozvaľkáme, potrieme pudingom, a zrolujeme, ako štrúdľu.
-
Z takto zrolovaných "štrúdiel" potom spravíme 2 vrkoče.
-
Žĺtkami potrieme vrch. Pečieme pri 180 °C – 200 °C. Ale treba si to sledovať.