Jablková štrúdla
Pravdepodobne najrýchlejšia a najjednoduchšia jablková štrúdla z hotového lístkového cesta na svete.
Ingrediencie
- 1 hotové rozvaľkané lístkové cesto
- 3 ošúpané a nastrúhané jablká
- 1 sáčok škoricového 20 gramov, alebo vanilkového cukru
- 1 rozšľahané vajíčko na potrenie štrúdly
- práškový cukor na posypanie
Inštrukcie
-
Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.
-
Rozložíme naň nastrúhané jabĺčka a posypeme škoricovým, alebo vanilkovým cukrom.
-
Necháme volné miesto od kraja na zlepenie cesta.
-
Konce štrúdle poriadne zlepíme - pomačkáme - zapracujeme - zalepíme.
-
Takto pripravenú štrúdľu dáme na plech podložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov zhruba 15 minút. (treba kontrolovať - rúry sú zradné a nepečú tak, ako by mali) 🙂
-
Keď je štrúdla upečená, posypeme práškovým cukrom.
Poznámky k receptu
Za cca 25 minút máte hotový koláč od úplného začiatku až do upečenia a servírovania na tanier.