Medovníkový krémeš
Medovníkový krémeš
Ingrediencie
- 30 dkg hladkej múky
- 10 dkg práškového cukru
- 1 1/2 lyžice rumu
- 1 vajce
- 1 žĺtko
- 1 lyžica medu
- 1 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 5 dkg masla
- Plnka:
- 20 dkg masla
- 15 dkg práškového cukru
- 1 l mlieka
- 2 lyžice polohrubej múky
- 2 balíčky zlatého klasu
- 1 dcl rumu
- 2 balíčky vanilkového cukru
- aspoň 2 balíčky šľahačky
Inštrukcie
-
Cesto vypracujeme nad parou do zhustnutia (všetky suroviny okrem múky), potom pridáme múku a vymiesime cesto, rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na tenko a upečieme do slabo hnedúčka, ale dávame pozor lebo je to rýchlo upečené.
-
Uvaríme zlatý klas podľa návodu, pridáme aj múku.
-
Vychladnutý pridáme do vymiešaného cukru a masla. Ak chceme na konci môžeme pridať rum, ale nemusí vôbec byť.
-
Spodný plát natrieme plnkou a nato dáme vyšľahané šľahačky prikryjeme druhým medovým plátom.
-
Môžeme posypať práškovým cukrom.