Medovníkový krémeš
Medovníkový krémeš
Ingrediencie
  • 30 dkg hladkej múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 1 1/2 lyžice rumu
  • 1 vajce
  • 1 žĺtko
  • 1 lyžica medu
  • 1 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
  • 5 dkg masla
  • Plnka:
  • 20 dkg masla
  • 15 dkg práškového cukru
  • 1 l mlieka
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 2 balíčky zlatého klasu
  • 1 dcl rumu
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • aspoň 2 balíčky šľahačky
Inštrukcie
  1. Cesto vypracujeme nad parou do zhustnutia (všetky suroviny okrem múky), potom pridáme múku a vymiesime cesto, rozdelíme na 2 časti, rozvaľkáme na tenko a upečieme do slabo hnedúčka, ale dávame pozor lebo je to rýchlo upečené.
  2. Uvaríme zlatý klas podľa návodu, pridáme aj múku.
  3. Vychladnutý pridáme do vymiešaného cukru a masla. Ak chceme na konci môžeme pridať rum, ale nemusí vôbec byť.
  4. Spodný plát natrieme plnkou a nato dáme vyšľahané šľahačky prikryjeme druhým medovým plátom.
  5. Môžeme posypať práškovým cukrom.