Švédsky tvarohový koláč s ovocím
Osviežujúci tvarohový koláčik
Ingrediencie
  • 560 g múka polohrubá
  • 150 g cukor krupica
  • 1 prášok do pečiva
  • 750 g tvaroh hrudkový
  • 150 g cukor krupica
  • Dreň z 1- 2 ks vanilkového struku
  • 3 celé vajcia
  • 500 ml mlieko
  • citrónová kôra
  • kompót alebo mrazené broskyne marhule...
  • 250 g maslo
Inštrukcie
  1. Múku, cukor, prášok zmiešame.
  2. V druhej mise rozmixujeme mlieko, tvaroh a ostatné prísady okrem masla a kompótu.
  3. Plech vystelieme papierom a rozsypeme viac ako polovicu múkovej zmesy.
  4. Do tejto časti múkovej zmesy môžeme rozmrviť asi 80g zmäknutého masla. Zostane sypka zmes.
  5. Vtedy sa nemusíme obávať, že múka sa nespojí s tvarohovou zmesou.
  6. Na ňu navrstvíme ovocie, opatrne zalejeme tvarohovou zmesou a vrch rovnomerne posypeme múkovou zmesou.
  7. Dobre vychladené maslo krájame na tenké plátky a hneď ich kladieme tak, aby sme pokryli celú plochu vrchnej múkovej zmesy. Používam na to oceľovú škrabku.
  8. Maslo musí byť dobre stuhnuté.
  9. Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 35 - 40 minut dozlatista.
  10. Je fakt skvelý a ak ho nezjete v chladničke vydrží niekoľko dní, lepší ako zmrzlinka.