Švédsky tvarohový koláč s ovocím
Osviežujúci tvarohový koláčik
Ingrediencie
- 560 g múka polohrubá
- 150 g cukor krupica
- 1 prášok do pečiva
- 750 g tvaroh hrudkový
- 150 g cukor krupica
- Dreň z 1- 2 ks vanilkového struku
- 3 celé vajcia
- 500 ml mlieko
- citrónová kôra
- kompót alebo mrazené broskyne marhule...
- 250 g maslo
Inštrukcie
-
Múku, cukor, prášok zmiešame.
-
V druhej mise rozmixujeme mlieko, tvaroh a ostatné prísady okrem masla a kompótu.
-
Plech vystelieme papierom a rozsypeme viac ako polovicu múkovej zmesy.
-
Do tejto časti múkovej zmesy môžeme rozmrviť asi 80g zmäknutého masla. Zostane sypka zmes.
-
Vtedy sa nemusíme obávať, že múka sa nespojí s tvarohovou zmesou.
-
Na ňu navrstvíme ovocie, opatrne zalejeme tvarohovou zmesou a vrch rovnomerne posypeme múkovou zmesou.
-
Dobre vychladené maslo krájame na tenké plátky a hneď ich kladieme tak, aby sme pokryli celú plochu vrchnej múkovej zmesy. Používam na to oceľovú škrabku.
-
Maslo musí byť dobre stuhnuté.
-
Vložíme do rozohriatej rúry a pečieme cca 35 - 40 minut dozlatista.
-
Je fakt skvelý a ak ho nezjete v chladničke vydrží niekoľko dní, lepší ako zmrzlinka.