Ovocné ražníky máčané v čokoláde
veľmi zdravé a posiňujúce
Ingrediencie
  • banán hruška, jahody, marhule, ananás, kivi, broskyne
  • 2 struky vanilky
  • 6-7 pohárov mlieka 7dl
  • horúca čokoláda-na varenie 250g
Inštrukcie
  1. Vanilkové struky opatrne prerež po dĺžke na dve polovice. Mlieko nalej do kastróla a daj zovrieť(pozor aby nevykypelo!). Odlož zo sporáka a pridaj doň vanilkové struky. Nechaj ich v ňom 4 minúty.
  2. Čokoládu polám na kúsky a na 3 minúty ju daj rozpustiť do mikrovlnky - číslo 425. Mlieko potom vylej na rozpustenú čokoládu a rozmiešaj šľahačom. Nechaj krém niekoľko minút chladnúť, mal by byť vlažný.
  3. Očisti si ovocie a pokrájaj ho na kocky. Tie napichuj na drevené špajdle. Ražníky ukladaj na alobal a nakoniec ich doň zabal. Daj piecť do rúry na 15 minút pri 180 stupeň celzia.
  4. Upečené ražníky nechaj trochu vychladnúť a potom si ich aj s priateľmi namáčajte do čokoládového krému a maškrťte.