Tvarohový koláč
Kysnutý koláč s tvarohom a čokoládou
Ingrediencie
  • Suroviny:
  • cesto - 2 celé vajcia 1 hrnček kryštálového cukru,1/2 hrnčeka oleja, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček mlieka,1 kypriaci prášok,1 vanilínový cukor,1 lyžica kakaa
  • Plnka: 1/2 litra mlieka 2 zlaté klasy, 5 lyžíc cukr, 1 hera, tvaroh - /0,5 kg/
  • Poleva - 1 kyslá smotana /250g/ 1 čokoláda na varenie
Inštrukcie
  1. Cesto pripravíme šľahaním 2 vajec, kryšt.cukru,vanilk.cukru a postupne pridavame olej, mlieko, múku, kypriaci prášok.
  2. Plech vyložíme papierom na pečenie,vylejeme naň 2/3 cesta, do zvyšku zamiešame kakao a vylejeme na biele cesto a upečieme /teplovzdušná rúra 200 stupňov, 20 ,minút/
  3. Plnka - z pol litra mlieka, cukru a 2 zlatých klasov uvaríme hustý puding, do horúceho pudingu dáme rozpustiť 1 heru, zmes vyšľaháme a pridáme tvaroh. Plnku navrstvíme na koláč.
  4. Poleva - nad parou rozpustime varovú čokoládu v kyslej smotame.