Ovocná roláda
Ovocná roláda - nádherne vyzerá v priereze, je plná ovocia a výborne chutí
Ingrediencie
- Na cesto:
- 4 vajcia
- 120 g prášk. cukru
- 120 g polohrubej múky
- Na plnku:
- 1/2 l mleka
- 3-4 lyžice hladkej múky na zahustenie
- 250 g Hery
- 120 g prášk. cukru
- 1 vanilkový cukor
- Ovocie:
- 2 banány
- 4 ks kiwi
- jahody čučoriedky - môži byť aj kompótové
- 100 g čokoládová poleva
- Forma na srnčí chrbát
Inštrukcie
-
Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, pridáme doň prášk. cukor a opäť šľaháme.
-
Postupne pridáme po jednom žĺtky a múku.
-
Vylejeme na veľký plech vystlaný papierom na pečenie a vo vopred vyhriatej rúre upečieme. Necháme vychladnúť.
-
Plnka:
-
V časti mlieka rozmiešame múku. Do ostatného mlieka dáme 1 vanilkový cukor a privedieme do varu.
-
Prilejeme v mlieku rozmiešanú múku a za stáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne na kašu.
-
Tú vychladíme. Heru vyšľaháme s cukrom dopenista a pomaly do nej vmiešame vychladnutú kašu.
-
Plnenie:
-
Formu na srnčí chrbát vyložíme mastným papierom. Upečené cesto rozdelíme na 3 časti.
-
Prvá časť bude taká veľká, aby sa vošla do formy a na okrajoch z nej trocha prečnievalo. Druhá časť bude rovnaká ako je šírka formy a tretia časť - čo zostane.
-
Do formy vložíme najväčšiu časť cesta. Pokropíme ho šťavou z kompótu alebo rumom (ak to nebudú jesť deti) a potrieme plnkou. Do stredu uložíme banány s odrezanými koncami a po oboch stranách čučoriedky.
-
Pomocou plnky zarovnáme a vožíme tretiu časť cesta.
-
Znovu pokropíme šťavou, potrieme plnkou, do stredu naukladáme kiwi prekrojené na polovicu (prekrojenou časťou hore) a po okrajoch jahody.
-
Všetko zarovnáme zbytkom plnky a prikryjeme druhým cestom (s veľkosťou presne na zakrytie formy). Neprevracať!!! Zaťažiť a nechať na chladnom mieste celú noc.
-
Na druhý deň prevrátiť, odstrániť formu i mastný papier a poliať čokoládovou plnkou.
-
Držať v chlade.