Dupľovaná roláda
Dupľovaná dvojfarebná roláda
Ingrediencie
- Na svetlé cesto:
- 4 žĺtky
- 4 bielky
- 100 g práškového cukru
- 100 g polohrubej múky
- 1/2 balíčka kypriaceho prášku
- Tmavé cesto:
- to isté ako na svetlé cesto plus:
- 2 lyžice kakaa
- 20 g orechov
- Krém:
- 250 g masla
- 300 ml mlieka
- 200 g práškového cukru
- 150 g pomletých orechov
- 2 lyžice kakaa
- 1 balíček Zlatého klasu
- Poleva:
- 100 g čokolády
- 100 g masla
- ošúpané mandle na ozdobu
Inštrukcie
-
Cukor a žĺtky vymiešame. Pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka vmiešame sneh vyšľahaný zo 4 bielkov.
-
Cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry.
-
Pri teplote 160 °C upečieme do zlatista.
-
Po upečení svetlé cesto zrolujeme a necháme vychladnúť. Podobne pripravíme aj plát z tmavého cesta (t. j. s orechmi a kakaom).
-
Z mlieka a z 1 balíčka Zlatého klasu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
-
Maslo vymiešame s cukrom, zmiešame s vychladnutou kašou a pridáme orechy.
-
Vzniknutý krém rozdelíme na dve časti. Do jednej časti pridáme 2 lyžice kakaa.
-
Vychladnuté pláty cesta rozvinieme a odstránime z nich papier.
-
Tmavý plát cesta potrieme svetlou plnkou a zvinieme ho do rolády. Svetlý plát cesta potrieme tmavou plnkou.
-
Potom do prostriedku svetlého plátu položíme tmavú roládu, cez ktorú preložíme okraje svetlého plátu.
-
Miesto, kde je roláda spojená, otočíme na spodok podložky.
-
Nakoniec roládu polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme ošúpanými mandľami.