
Ovocná slnečnica
Ovocná slnečnica - torta netradičného vzhľadu
Ingrediencie
- 250 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- soľ
- 6 vajec
- 500 g tvarohu
- 2 t égllky smotany
- 1 vanilkový puding
- 150 g kryštálového cukru
- 5 Iyžíc cltrónovej šťavy
- 500 g broskyñového kompótu 1 väčšia plechovka,
- 50 g lieskových orechov
Inštrukcie
-
Múku, 150 g masla, 50 g múčkového cukru, štipku soli, 1 vajce vymiesime a z cesta sformujeme guľu, ktorú vložíme na 1 hodinu do chladničky.
-
Tvaroh zomelieme. Ostatok masla rozpustíme a ochadíme.
-
Pudingový prášok vymiešame s citrónovou šťavou.
-
Žĺtky oddelíme od bielkov, rozotrieme s 50 g kr. cukru a 50 g múčkového cukru.
-
Pridáme tvaroh, smotanu, maslo i pudingový prášok, dôkladne vymiešame.
-
Bielky rožšľaháme so 100 g kr. cukru a štipkou soli a zmiešame s tvarohovou masou.
-
Krehké cesto vyvaľkáme, vyplníme ním dno i boky vymastenej tortovej formy.
-
Pre1ožíme naň tvarohovú masu a pečieme v rúre asi 70 minút.
-
Broskyne bez nálevu nakrájame na menšie kúsky a spolu s lieskovými orechami ich
-
roz1ožíme na povrchu torty v tvare s1nečnice.
-
Takto môžete ozdobiť aj inú tortu, prípadne môžete na vrch torty ešte naliať priesvitné tortové želé.