
Osviežujúci ríbezľový koláčik - rýchly
Šťavnatý osviežujúci koláčik
Ingrediencie
- 200 g alebo maslo
- 4 PL cukor krupica
- 4 ks žĺtky
- 300 g múka polohrubá
- 1 ks prášok do pečiva
- 250 ml vlažné mlieko
- Ribezľový sneh:
- 4 ks bielky
- 250 g cukor krupica
- 250 g ríbezle
Inštrukcie
-
Cesto: Maslo vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame.
-
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko.
-
Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút pri teplote 160°C teplovzdušný ohrev.
-
Medzitým si pripravíme ribezľový sneh: Zo 4 bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Nakoniec jemne vmiešame ribezle (čerstvé alebo mrazené).
-
Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte do rúry zapiecť do ružova.