Čokoládový vianočný koňak
Na Vianoce si radi pochutnávame na hustom pravom čokoládovom koňaku z kvalitnej čokolády.
Ingrediencie
- 150 gramov kvalitnej čokolády so 75% - tným obsahom kakaa
- 170 gramov práškového cukru
- 2 vaječné žĺtky
- 400 ml sladeného kondenzovaného mlieka
- 400 ml 40% - tného tuzemského rumu
- 2 balenia pravého vanilkového cukru
Inštrukcie
-
Do hrnca dáme práškový cukor, vaječné žĺtky, vanilkový cukor, nalámanú kvalitnú čokoládu, prilejeme sladené kondenzované mlieko a za stáleho miešania nad parou z vodného kúpeľa necháme čokoládu pomaly rozpustiť a miešame, kým sa zmes nespojí na hladký čokoládový krém, ktorý začne hustnúť.
-
Pridáme teplotu a uvarený puding necháme zovrieť, zoberieme zo zdroja tepla, pridáme rum, premiešame a necháme vychladnúť. Hotový koňak naplníme do čistých suchých fliaš.