Domáce trdelníčky
Domáce trdelníčky
Ingrediencie
  • 500 g múka polohrubá
  • 2 ks žĺtok
  • 125 g maslo
  • 1 ks na potretie bielok
  • 1/2 bal.prášok do pečiva PDP
  • 125 ml smotana na šlahanie
  • na posypanie dosky a plechu múka
  • na vymastenie formičiek tuk
  • Posýpka:
  • 75 g orechy vlašské
  • 75 g cukor kryštálový
  • 1/2 bal.cukor vanilínový
  • 2 ČL škorica mletá
Inštrukcie
  1. Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme žĺtky, zmäknuté maslo, smotanu na šľahanie a podľa potreby zriedime mliekom. Cesto vymiesime a na pomúčenej múke rozvaľkáme.
  2. Cesto nakrájame na pásy široké asi dva centimetre.
  3. Cesto namotávame na omastené rúrky (od trubičiek).
  4. Povrch potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou škorice, kryštálového a vanilínového cukru, mletých orechov a upečieme dozlatista.
  5. Vychladnuté stiahneme z rúrok.