Domáce trdelníčky
Domáce trdelníčky
Ingrediencie
- 500 g múka polohrubá
- 2 ks žĺtok
- 125 g maslo
- 1 ks na potretie bielok
- 1/2 bal.prášok do pečiva PDP
- 125 ml smotana na šlahanie
- na posypanie dosky a plechu múka
- na vymastenie formičiek tuk
- Posýpka:
- 75 g orechy vlašské
- 75 g cukor kryštálový
- 1/2 bal.cukor vanilínový
- 2 ČL škorica mletá
Inštrukcie
-
Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme žĺtky, zmäknuté maslo, smotanu na šľahanie a podľa potreby zriedime mliekom. Cesto vymiesime a na pomúčenej múke rozvaľkáme.
-
Cesto nakrájame na pásy široké asi dva centimetre.
-
Cesto namotávame na omastené rúrky (od trubičiek).
-
Povrch potrieme rozšľahaným bielkom a posypeme zmesou škorice, kryštálového a vanilínového cukru, mletých orechov a upečieme dozlatista.
-
Vychladnuté stiahneme z rúrok.